Voorkom problemen

Ik zie regelmatig dat er problemen ontstaan door niet goed toepassen van updates. Hierdoor wordt er onnodig risico genomen welke makkelijk voorkomen kunnen worden. Mijn advies is dan ook zodra je een melding krijgt van een programma dat er een update beschikbaar is, deze te installeren.

Waarom moet dan dan?

Nou, een update corrigeert fouten welke in de software aanwezig zijn. Deze fouten kunnen een beveiligingsrisico vormen of kunnen je computer langzaam maken. Verder kan het ook zijn dat er extra functies beschikbaar worden of andere redenen.

De belangrijkste reden om een software update direct uit te laten voeren zijn het corrigeren van fouten. Dit zorgt ervoor dat je computer weer veilig te gebruiken is en deze goed blijft werken.

Aparte beveiliging installeren

Ook zie ik met grote regelmaat dat er geen of verlopen beveiligingssoftware geïnstalleerd staat. Dit is gevaarlijk. Nu beschikt Windows en andere OS systemen zoals MAC en Linux wel over standaard ingebouwde beveiliging echter is deze in de meeste gevallen lang niet voldoende. En wanneer je wel beveiliging geïnstalleerd hebt maar deze is verlopen ontvang je geen updates meer en is deze beveiliging zinloos. Belangrijk is dus, zorg dat je extra beveiligingssoftware geïnstalleerd hebt.

Nu zal je natuurlijk denken, dat kost klauwen met geld. Nou nee, er zijn genoeg gratis te gebruiken beveiligingssoftware voor consumenten beschikbaar. Deze zijn werken goed en kosten niets. Nu moet je wel even goed kijken welke je kiest, helaas is er ook een hoop troep welke meer schade aanrichten dan je bescherming bieden. Mijn advies is om eens een kijkje te nemen op de site Comodo.nl. Zij bieden verschillende beveiligingssoftware aan welke voor de consument gratis is. De software is vrij ligt waardoor deze goed werkt, verder kan je deze zelf

 

makkelijk instellen en is de software behoorlijk gebruiksvriendelijke. Ook wordt de software goed bijgehouden en wordt er met regelmaat een update beschikbaar gesteld.

Dus, ben je op zoek naar goed werkende beveiligingssoftware voor geen of weinig geld is dit zeker een aanraden.

Computer traag

Merk je nu dat je computer traag wordt ondanks dat je deze toch goed probeert te onderhouden, kijk dan eens naar de geïnstalleerde programma’s. Vaak worden computers traag omdat er zoveel programma’s op geïnstalleerd staan welke niet gebruikt worden maar op de achtergrond wel worden gestart. Verwijder deze dan van je computer. Dat is eigenlijk het zelfde als je met niet gebruikte spullen doen, dan doe je ze ook weg. Het zelfde geld voor computer programma’s. Gebruik je ze niet, weg er mee. Verder helpt het ook om eens de prullenbak leeg te maken, de bestanden welke hier in staan heb je niet voor niets weg gegooid. Het heeft geen zit om die spullen daar dan nog in te bewaren.

Toch hulp nodig

Heb je alles al zo’n beetje geprobeerd, maar je computer is toch niet vooruit te branden of heeft problemen welke je zelf niet opgelost krijgt. Neem dan eens contact met ons op. Dat kan via het contact formulier of door te bellen naar 06 23629249. We kunnen dan een afspraak inplannen om te bekijken wat er precies mis is. Vanuit daar zal er een eerlijk advies worden gegeven welke acties het best kunnen worden genomen. In overleg zullen we dan overgaan tot actie.

Leave a comment